Knappe prestatie van Djoko tussen 1* en 2* michelinrestaurants.

djoko_marcel_Hennessy Knappe prestatie van Djoko tussen 1* en 2* michelinrestaurants.

Het gastvrijheidsniveau in de Nederlandse horeca zit in de lift, althans als we de jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs mogen geloven. De prijs werd afgelopen maandag uitgereikt aan Nathalie van der Schans van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam.

De tweede plaats is voor Remco Bekkema van Restaurant De Nederlanden (*) in Vreeland en Djoko Wisena van restaurant Klein Java in Sneek eindigde op de derde plaats. De zeven belangrijkste Nederlandse samenwerkingsverbanden binnen de gastronomie werken mee aan dit initiatief.

Disciplines
Dit jaar werden de bezoeken aan de restaurants waar de kandidaten werkzaam zijn uitgevoerd door Lex Gasseling en voormalig driesterrenchef Cees Helder. De kandidaten zijn voorafgaand aan het evenement getest op 3 verschillende disciplines: een dinerbezoek door de jury, het beantwoorden van theorievragen en een interview met de jury.

gastvrijheidsprijs Sir2